pixel

Защитни фолиа за градските „мебели“

Grafitti_2

Специалните защитни фолиа на CMC Klebetechnik могат да предпазват от последствията и щетите на вандализъм в градска среда.

Всяка година проявите на вандализъм причиняват многомилионни щети. В редица общини значителна част от и без това ограничения бюджет се изразходва за премахване на следите от вандализъм. Компанията CMC Klebetechnik предлага на пазара специални защитни фолиа за превенция на щетите и намаляване на допълнителните разходи за отстраняването им.

Въвеждащият клас продукти се състои от достъпни полиестерни фолиа и намира приложение за временни конструкции (напр. по време на изложения или сезонни събития). За целта CMC Klebetechnik предлага прозрачно покритие с минимална дебелина от 0,05 мм., което остава напълно невидимо. Повърхността на фолиото е покрита с отблъскващ (репелентен) слой, който възпрепятства и прави дори невъзможно залепването на стикери или задържането на боя. При този продукт защитният ефект трае не повече от две години в зависимост от степента на натоварване. Ако е необходимо, след употреба фолиото може да бъде отстранено от съответните повърхности.

Основният клас защитни фолиа се произвежда от висококачествения полимер ETFE (етилен тетрафлуоретилен). Прозрачният филм има отлична трайност от 20 и повече години. Той е изключително устойчив на атмосферни условия, не пожълтява и издържа на натоварвания дори при много ниски температури. Подобната на Teflon® повърхност не позволява задържането на мръсотия, боя или стикери и те в повечето случаи могат да бъдат отстранени без използване на химикали. Лепилните ленти на CMC Klebetechnik от ETFE фолио (CMC 77701) са много меки и трайно прилепват към всякакви повърхности.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: