Столична община ремонтира 58 училища и градини

detski-gradini

Столичната община ще ремонтира 58 училища и детски градини тази година. В момента се работи в над 30 сгради на школа и забавачки.

Освен това се строят още 7 нови сгради на детски градини, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която в петък провери строителството на нова сграда на 84-то OV „Васил Левски“ в село Герман, пише „Новинар“.

Кметът уточни, че общината инвестира 50 млн. лв. за образователна инфраструктура през 2014 г., като 40 на сто от бюджета отиват именно по това перо.

Строителството на сградата на новото училище в Герман започна в края на 2013 г. То ще бъде отворено през учебната 2015-2016 г. и в него ще се обучават 120 деца.

Изпълнен е грубият строеж, в момента се довършва покривът, предстоят довършителни работи и оборудване на помещенията.

На първия етаж ще има помещения за охрана, спортна зала, бюфет, ученически стол и кухня, две класни стаи, санитарни възли.
На втория етаж са обособени седем класни стаи и библиотека.

Отоплението на учебния комплекс се осигурява от високотемпературна въздушно охлаждаема термопомпена система, уточниха от „Московска“ 33.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: