Два парка и спортна площадка ще строят във Велико Търново

turnovo

Два нови парка и спортна площадка ще бъдат изградени във Велико Търново, каза началникът на отдел „Околна среда” в общината Зорница Кънчева пред Агенция „Фокус“.

Местата за отдих ще са разположени в кварталите „Чолаковци” и „Зона Б”.

В спортната площадка в „Чолаковци“ ще бъде включено игрище, фитнес на открито, детска площадка, както и специално озеленени места за отдих, стана ясно от думите й.

Трите съоръжения са включени във втората част на проект „Регионално развитие”, който се изпълнява на територията на Община Велико Търново от 2011 – 2012 г. Общата сума, която ще е нужда за изграждането им, е малко над 300 хил. лв.

Обществената поръчка за строителен надзор по доизграждането на парковете е отворена още преди да започне изграждането. Очаква се дейностите да започнат през юли, а крайният срок на проекта е юли 2015 година.

В двата квартала към момента няма изградени паркове.

Източник: investor.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: