pixel

Стартира строителството на път за нов ГКПП със Сърбия

surbia

Първа копка за строителството на път, който ще води до нов ГКПП със Сърбия, бе направена от председателя на парламента Михаил Миков, министър Десислава Терзиева и сръбския министър на енергетиката и икономиката Александър Антич днес. Това стана в местността Кадъ боаз, където всяка година по това време границата се отваря за три дни и се провежда международен събор, като преминаването на сърби и българи става свободно.Изграждането на 5-километровото шосе от белоградчишкото с.Салаш до граничната бразда е на стойност 3 млн.лв., осигурени по публичната инвестиционна програма на правителството. Строителството ще приключи за 4 месеца, след което ще се премине към създаването на самия граничен пункт.

„Има споразумение за ГКПП Салаш – Ново корито, подписано между България и Сърбия през 2007 г., междуправителствената спогобда е одобрена от Министерски съвет още през май 2009 г. и сега най-важното е, че фактически започва изпълнението на този проект“, каза Михаил Миков. Парламентарният шеф, който  е депутат от Видин и от години работи за отварянето на новия ГКПП не сдържа емоциите си и заяви, че в днешния ден е много щастлив.От сръбска страна има път до границата, който обаче е в лошо състояние. Министър Антич увери, че той ще бъде ремонтиран, така че в координация между двете държави граничния пункт да стане факт още през 2015 г.За по-малко от година е бил изработен проектът за пътя, извършени са отчуждителните процедури  и реалното строителство започва, като се очаква да приключи за четири месеца, каза министър Терзиева.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: