pixel

Започват строежи на 4 нови детски градини

детска градина

Източник: dir.bg

Това заяви пред журналисти кметът Йорданка Фандъкова, която провери изграждането на детското заведение в „Лозенец”, предаде „Фокус”. Тя пое ангажимента до декември месец децата да бъдат вече приети в градината, като изпълнението на проекта ще е предсрочно.

Фандъкова отбеляза, че в София се изграждат общо 11 нови детски градини. „За строежа на останалите шест градини, които са по план, текат процедури”, посочи сточният кмет.

Детските градини в село Герман и квартал „Кумарица“ са две от детските заведения, чиито строеж започва през идната седмица. Фандъкова обясни, че именно тези две градини ще бъдат изцяло „зелени”, като това предвижда поставянето на термопомпи на отоплението и слънчеви панели на покривите.

„Амбиция на Столична община е навсякъде в детските градини, където няма централно отопление, да работим за това да се използват енергоефективни източници”, отбеляза кметът.

Тя добави, че другите две детски градини, чийто строеж започва в близките дни, са в районите „Младост” и „Оборище”.

В момента се строи усилено и в кварталите „Красно село”, „Лозенец” и „Дружба”. Движим се по график, защото осъзнаваме, че много родители чакат, за да бъдат настанени техните деца, коментира още Йорданка Фандъкова.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: