pixel

Новата щабквартира на ООН (ВИДЕО)

оон

Източник: fakti.bg

Световни организации и големи корпорация се надпреварват да помещават своите офиси в сгради, които привличат с архитектурата си и се превръщат в част от атракцията на даден град. Повечето от тях са построени от самите компании. Малко са тези, които ги наемат.

Поредният пример е новата сграда на ООН в Копенхаген. Проектът е дело на архитекти от студио 3XN. Името на сградата, в която ще работят 1700 служители на организацията, е UN City.

От екологична гл.т. постройката разполага със система за охлаждане на морската вода, използване и преработка на дъждовната вода, слънчеви батерии, които могат да осигурят 297 000 кВт/ч.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: