pixel

Приключи строителството на пречиствателната станция в Кърджали

prechistvatelna-stantzia

Завърши строителството на пречиствателната станция за отпадни води в Кърджали. Тя е част от проекта за воден цикъл на града на стойност 70 милиона лева. Станцията е изградена на територията на бившия Оловно-цинков комбинат и е оборудвана с високотехнологични машини и съоръжения от Германия.

Така ще се гарантира качествено преработване на водите, като от отпадъците ще се добива метан за производство за електрическа енергия. На обекта ще бъдат назначени 20 работници и специалисти. Очаква се станцията да заработи в началото на идната година, предаде БНР.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: