”Трейс груп” ще ремонтира ”Царигридско шосе”

tzarigradsko shose

Столичният булевард „Цариградско шосе” ще бъде ремонтиран за около 10 млн. лв. Това ще стане възможно, след като обединението на „Трейс Груп Холд“ и на свързаната с нея „Инжпроект“ ООД се класираха на първо място в търга за ремонт на две нови отсечки от „Цариградско шосе“, пише Капитал.

Информацията беше потвърдена от Столична община и представители на фирмата победител.

Договорът с Обединение „Цариградско“ все още не е подписан, защото в момента тече 14-дневният срок, в който участниците могат да обжалват.

В случай, че няма жалби срещу избора на „Трейс“, строителната фирма ще влезе на обекта още през март.

Това значи да се приготвите за задръствания, защото движението по булеварда ще бъде затруднено в най-добрия случай до началото на септември.

Миналата година трафикът по един от основните столични булеварди – „Цариградско шосе“, беше затруднен повече от половин година заради ремонта на участъка от разклона за „Младост“ до моста на „4-ти километър“.

Сега движението ще е частично блокирано от алея „Яворов“ до моста на „4-и километър“ (2.5 км) и от бул. „Ал. Малинов“ (от разклона за летището и „Младост“) до разклона за „Околовръстния път“ (5.8 км).

В поръчката за ремонта не е посочена прогнозна цена, само гаранция за участие от 103 583 лв. Тя може да е до 1% от стойността на договора, което означава, че рехабилитацията е оценена на около 10.4 млн. лева.

Въпреки че са длъжни да поддържат електронно досие на всяка поръчка, на страницата на Столична община няма информация нито за постъпилите оферти в търга, нито протоколи от отврянето им.

Един от участниците обясни, че до отваряне на ценовите оферти са достигнали 5 кандидата, като разликите в оценките на тръжната комисия са били ниски.

Цената имаше 50% тежест при избора на изпълнител, предлаганият срок – 10%, а предлаганата технология и организация на строителството – 40%.

Ремонтът на „Цариградско шосе“ ще е първият от дълга поредица, която ще превърне пътуването с автомобил в София в тежко изпитание. За тази година са планирани ремонтите на кръстовището на „Акад. Иван Гешов“ и „България“, на бул. „Дондуков“, бул. „Владимир Вазов“, бул. „Витоша“, кръстовището на Руски паметник, на улиците „Солунска“, „Цар Асен“ и много други.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: