С машините от MB Crusher развалините се превръщат в ресурс

MB Crusher

Недостигът на суровини и стремително нарастващите цени – това са трудности, които в момента засягат почти всички участници в строителството. Веригата за доставки е в беда. Глобалната криза, поради трудното снабдяване със суровини, засегна всички сектори. MB Crusher вижда решението на тези проблеми в преработката на строителни материали и суровини.

„Едно от първите неща, които ми хрумнаха във връзка с този проблем, беше по някакъв начин да успеем да бъдем по-автономни и да не зависим от трети страни или поне да не зависим от трети страни за всичко“ – това изявление идва от компания за разрушаване в Беларус.

„Когато се занимаваме с разрушаване, имаме много отломки, които трябва да се изхвърлят – стоманобетон, тухли, плочки и стоманобетонни подпори. Чудехме се защо не обработваме тези отломки директно на място и след това да ги използваме повторно? Още по-важно е как всъщност да извършим това.“

“Използването на багер с кофа трошачка BF70.2 на самата строителната площадка за намаляване на обема и кофа със сито MB -S18 за почистване и пресяване на материала вдъхна нов живот на това, което всъщност беше просто боклук.”

С машините от MB Crusher развалините се превръщат в ресурс, уверява производителят. Това е така, дори когато има недостиг на материали на критични недостъпни места или в градове със сериозни ограничения за движение и излъчване на шум и прах. Целият процес се извършва на място. Този икономичен подход прави компанията независима и спестява разходи за изхвърляне и разходи за нов материал. След обработката „почистените“ отломки могат да се използват повторно за други дейности, например като подструктура за изграждане на нови пътища. Наскоро изпълнителите в Сърбия използваха материал от стара търговска сграда – смес от тухли и стоманобетон – за създаване на подструктурата за пътища в района. Това стана възможно благодарение на разбиващата кофа на трошачката BF80.3 MB, която е била инсталирана на багер, работещ вече на строителната площадка.

Сортиращите грайфери от MB Crusher са друг полезен инструмент, обещават производителите. Това са пъргави и практични машини, идеално пригодени за преместване на материали по време и след разрушаването“, е заключението на италианска строителна компания. Най-впечатляващата характеристика на грайфера MB Crusher е чувствителността на захващане. Той работи много прецизно и затягащата сила може да се увеличава стъпка по стъпка. Със сменяемите тави и хидравличното въртене на 360 градуса можете да се справите с големи товари и специални форми дори в малко пространство.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: