pixel

Тръба на пречиствателна станция „изплува“ на плаж „Златна рибка”

Zlatna ribka

Тръбата от дълбоководното заустване на канализацията, изградена по новия  воден проект на Созопол, изплува на плажа на къмпинг „Златна рибка” . За това предупреди кметът Тихомир Янакиев по време на общественото обсъждане на проекто-бюджета на общината и заяви, че е поискал ревизия на проекта. Той би трябвало все още да е в гаранция.

„Интегриран проект за водния цикъл на Созопол – I ЕТАП”, който беше широко рекламиран от администрацията на Панайот Рейзи, беше на стойност над 75 млн.лв.

Над 58 млн. лв. са Безвъзмездна финансова помощ от ЕС; повече от14 500 000 лв. от Държавния бюджет на РБ; и почти 2 300 000 лв. от бюджета на Община Созопол.

Дълбокоморското заустване беше последният етап от реализацията на проекта. Откри го кметът Рейзи в навечерието на местните избори през 2015 г., когато беше избран за трети мандат.

Zlatna ribka

Пречистените води от Пречиствателната станция, чрез системата от тръби и тласкатели на дълбокоморското заустване, се отвеждат навътре в морето на разстояние 2,5 км.

Сега обаче тръбите бяха изхвърлени от морето на плажа на най-близкия до Созопол къмпинг.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: