Проектът на АМ „Марица“ с грешка за милиони

am maritza

Малко преди да е готова се оказа, че в проекта липсва важна отбивка. Там, където „Марица” трябва да се свърже с „Тракия” в посока Бургас – няма предвидена връзка.

Ако „Марица” бъде построена така, както е проектирана в момента, ще се налага пътуващите от Свиленград към Бургас да се качват на „Тракия” в посока София. Да пътуват около 10 километра, за да стигнат до пътния възел при оризово – и чак там да обърнат в обратна посока, за да тръгнат към Бургас, съобщава novanews.bg.

Шефът на Агенция „Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров обясни, че сега държавата ще трябва да плати от бюджета няколко милиона лева, за да може този пътен възел да се проектира и изгради. Това ще стане чрез мост над „Тракия“.  Обществената поръчка ще бъде обявена скоро.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: