pixel

Започва строителството на 4 нови детски градини

детска градина

Източник: sofia.dir.bg

Очаква се следващата седмица да започне строителството на 4 нови детски градини в столицата. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова на инспекция на 93-то ОДЗ в кв. „Красно село”.

Това е една от 17-те детски градини, които започваме да строим тази година. Изграждат се 3 детски градини в момента. Освен в „Красно село”, който е един от най-натоварените райони, към финала върви и строителството в „Лозенец”, детска градина се строи и в кв. „Дружба”, заяви Фандъкова, цитирана от „Фокус“.

„Две от тези детски градини са също в район „Красно село”, тъй като това е район, където проблемът е най-сериозен, затова и най-много усилия бяха съсредоточени тук. Освен в „Красно село”, следващата седмица започва изграждането на детски градини в центъра, в „Оборище” и в район „Надежда”.

Важно е дългосрочно да решаваме проблема и да строим с всички възможни средства, за да може родителите да водят децата си на детска градина и да отиват на работа, отколкото да получават по 100 лв., с които едва ли могат да се справят с проблемите, които всяко семейство има. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, помолена за коментар на това, че трима депутати от БСП искат родители, чието дете няма да получи място в детска градина, да получава по 120 лв. обезщетение от кметовете на дадена община.

„Хубаво е, когато станеш депутат, да започнеш да даваш задачи на кметовете, каза Йорданка Фандъкова. Най-голямата ми задача е осигуряването на места на децата в детските градини, каза Фандъкова. Само за пет години има 52 нови сгради за детски градини и осигурени места за над 8500 деца“, посочи Фандъкова.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: