Представят Dubai Creek Harbour at The Lagoons през ноември

dubai

Едва ли за някого е изненада, че чудо в строителството ще се появи в Дубай. Този път емирството ще изненада света като построи най-високите кули близнаци на планетата. Те ще бъдат реализирани в рамките на многомилионен проект „Dubai Creek Harbour at The Lagoons”. Официалното му представяне в Дубай, Абу Даби, Лондон и Москва е предвидено за 1 ноември.

Според архитектурните планове комплексът ще бъде разположен на по-голям площ, отколкото в момента е деловият център на емирството. Той ще включва 6 кули, а двете най-високи ще бъдат жилищни. Те ще са с 40 етажа и ще разполагат с апартаменти с една, две и три спални. Разгънатата застроена площ на всеки имот в зависимост от боря на спалните ще варира от 80 кв.м. до 200 кв.м, съобщават fakti.bg.

dubai

Двете кули ще са най-високите на планетата, което означава, че трябва да са по-високи от Petronas Twin Towers в Куала Лумпур (452 метра).

По всичко личи, че кризата в Дубай отдавна е в миналото и инвеститорите имат амбицията да превърнат това кътче от Земята в уникат. Доказателство за това са плановете през 2015 г. да започне работа по друг проект, наречен „Съвършеният град”.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: