Започва реконструкцията на бившия партиен дом в Пловдив

partien dom

Община Пловдив започва обследване на сградата на бившия „партиен дом“, като стойността на процедурата е 65 000 лева, съобщи кметът на града Иван Тотев. Сградата ще бъде заснета и напълно обследвана, а след това ще се създаде строителна документация, която не съществува в момента.

По думите му процедурата трябва да се извърши за 40 дни, в които освен конструктивното обследване на сградата ще се извърши и анализ на мерките за енергийна ефективност и създаване на строителна документация.

Резултатите от това ще се използват за изготвянето на техническия проект, уточни Иван Тотев, цитиран от БТА.

Проектът на „Обединение 22 век“, с водещ проектант арх. Чавдар Тенев, спечели първо място в конкурса за проектиране обновяването на сградата.

Проектът предлага пълно преобразяване на сградата и превръщането й в модерно здание, с изключително високи параметри на енергийна ефективност, коментира кметът Иван Тотев, съобщава dir.bg.

Сред по-фрапиращите новости той посочи ресторант на покрива на 12-етажното здание и външен панорамен асансьор.

Пълната реконструкция на сградата ще струва около 7 милиона лева, като само мерките за енергийна ефективност, включени на първия етап, са за близо 4 милиона лева.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: