pixel

Започва обновяване на част от Владиславово във Варна

vladislav varnenchik

Във Варна започва обновяване на междублоковите пространства в най-големия панелен комплекс „Владислав Варненчик“, съобщиха от Общината.

Проектът за обновяване на IV микрорайон предвижда основен ремонт, вкл. подмяна на подземните комуникации, на ул. „Янко Мустаков“ – от бул.“Константин и Фружин“ до ул. „Св. Елена“, изграждане на нови тротоари, ремонт на вътрешната улична мрежа, ремонт на съществуващи и изграждане на нови зони за паркиране, озеленяване, изграждане на 7 детски площадки, спортни зони, създаване на зона за отдих.

В момента се подготвят техническите спецификации на проекта, след което предстои избор на изпълнител за инженеринг и проектиране, издаване на разрешение за строеж и същинско изпълнение.

С проекта за обновяване на IV микрорайон във „Владислав Варненчик“ започваме работа по обновяване на междублоковите пространства в града. Той е на стойност 8,2 млн. лв., осигурени по ОП „Региони в растеж“, още около 5 млн. лв. ще бъдат заложени в бюджета на общината за подмяна на подземните комуникации.

Това обяви кметът Иван Портних по време на среща с домоуправители от район „Владислав Варненчик“. Тема на разговорите, в които се включиха Христо Иванов – зам.-кмет на Община Варна, и Николай Костадинов, кмет на района, беше представяне на проекта и активиране на работата по саниране на жилищните кооперации.

Правим това публично обсъждане, за да няма спекулации с проекта. Важно е да чуем мненията Ви, за да бъдем максимално прецизни в разработката, каза Иван Портних.

Хората получиха информация и за другите проекти, включени в инвестиционната програма на Община Варна и финансирани по ОПРР, които касаят район „Вл. Варненчик“ – ремонти на Първо основно училище, на СОУ „П. Яворов“, на ОДЗ 12 „Първи юни“, реновиране на читалище „П. Славейков 1928“, изграждане на спортни площадки.

До момента в община Варна одобрените за финансиране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради са 69 сдружения на собствениците, 26 блока са сключили договори с изпълнители. Едва 6 кооперации от Владиславово обаче участват активно в програмата.

След реализирането на мерките за енергийна ефективност сметките за отопление ще бъдат редуцирани, изпълнението на ремонтите пък ще създават допълнителна трудова заетост за дребния и средния строителен бизнес, посочи Портних.

По време на срещата присъстващите проявиха интерес към проекта за модернизиране на „Кайсиева градина“. Обяснено беше, че той е включен в резервната група проекти в инвестиционната програма на общината, тъй като се водят съдебни дела.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: