pixel

Студентски конкурс търси решения за пространството пред хотел „Рила“ в София

хотел Рила

Източник: gradat.bg

До 19 декември се приемат проекти в новия студентски конкурс за идейно решение за бъдещо развитие на квартал 398 – Централна градска част на София.

В конкурса, организиран от Акционерно дружество „Родопи“, могат да участват всички студенти от специалностите „Архитектура“ и „Урбанизъм“.

Обект на заданието е пространството, заключено между улиците „Алабин“, „Цар Калоян“, „Позитано“ и „Леге“.

Проектът има за цел да предложи съвременно решение за обновяване на градското пространство пред хотел „Рила“, което да съчетае в себе си различните исторически пластове. Сред задачите пред студентите са и запазване на съществуващите сгради паметници на културата на улиците „Леге“ и „Алабин“, както и експониране на Антична Сердика посредством визуални, ажурни материални и други способи. Водното огледало в градинката пред хотела и коледното дърво на София трябва да бъдат запазени.

Проектите ще бъдат оценени от жури в състав доц. д-р арх. Георги Станишев, представител на Националния институт за недвижимо културно наследство и представител на организатора.

На 20 декември ще бъдат обявени спечелилите и ще бъдат връчени наградите: първа награда е в размер на 1000 лева, втора награда е лаптоп, а трета награда – фотоапарат.

Първите два класирани проекта ще вземат участие в общественото обсъждане на устройствения план за идейното решение на кв. 398, в район Средец на Столична община.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: