pixel

Модернизираха art déco хотел „Монтана“ в Люцерн с продукти на Сименс

Hotel Montana

Перфектното място за почивка
Обявен за „Хотел на годината в Швейцария 2018/2019”, хотел art déco „Монтана“ е открит през 1910 г. и е разположен малко по-нависоко в Люцерн. До него се стига с кабинковия лифт на хотела, който предлага невероятна панорамна гледка към езерото Люцерн.

Четиризвездният хотел настанява около 25 000 гости годишно. Известен е с историческите мебели, с които е обзаведен, както и като важен културен център в гр. Люцерн. Повече от 20 години в бара на Луис, намиращ се в хотела, се провеждат седмични джаз и блус джем сесии. Ресторантът също е популярно място, отличено с 15 точки  Го&Мийо (Gault & Millau). Известният готвач Йохан Бриидайк (Johan Breedijk) отваря уникална кухня от отворен тип (Kitchen club), където гостите имат пряк контакт с главните готвачи и могат да наблюдават работата им.

Hotel Montana

Решения
Хотел Монтана е оборудван с пожароизвестителна централа AlgoRex, 235 детектори Sinteso и 115 детектори от предишно поколение. Благодарение на съвместимите Siemens продукти за противопожарна защита е възможно да се извършват частични модернизации. Например най-новите детектори Sinteso с ASAtechnology™ към момента се управляват от предишна версия на  контролен панел AlgoRex. Пожароизвестителите в отделните части на хотела, инсталирани по различно време, могат да бъдат заменени. Кухнята е оборудвана с 32 пожароизвестителя Sinteso с ASAtechnology, които надеждно  различават истинските пожари от измамните явления, причинени от готвенето. Централата следи детекторите на три различни сгради и се намира на рецепцията на хотела, която се обслужва 24 часа в денонощието. Съвременната система за пожарна безопасност защитава уникалния дух на art déco хотел „Монтана“.

Hotel Montana

Преимущества
Гъвкавата инсталация на устройствата е предпоставка за спокойна и сигурна работа, позволяваща да бъдат избегнати ненужни разходи. Най-съвременните пожароизвестители на Siemens Sinteso повишават сигурността на гостите, служителите и активите чрез надеждна детекция. Използваната ASAtechnology е изключително подходяща за предотвратяване на фалшиви аларми, причинени от измамни явления като пара например, която е от съществено значение за защитата на служителите и гостите.

Сименс

Siemens AG е глобален лидер в областта на електрониката и електротехниката, който работи в сферата на индустрията, енергетиката и здравеопазването. Повече от 160 години Siemens е символ на технологично съвършенство, новаторство, качество, надеждност и глобално присъствие. Компанията е най-големият световен доставчик на екологични технологии, като генерира приходи от „зелени” продукти и решения в размер на 28 милиарда евро за финансовата 2010 година. Siemens е на българския пазар от повече от 130 години, като днес в компанията работят над 450 души, 200 от които са заети в производството на компоненти за трансформатори. Компанията предлага на българския пазар иновативни продукти, решения и услуги от огромното си портфолио – от първата телеграфна мрежа в страната след Освобождението, първите електрогенератори и рентгенови апарати през 20-те години на 19 век, до днешните съвременни решения като най-екологичната електроцентрала работеща в комбиниран цикъл, модернизация на производствените процеси в индустрията, интелигентни сградни технологии, безопасни и ефективни медицински апарати от най-висок клас.

Прочетете също: