Светодиодна настилка за игрища замества многоцветните маркировки

светлодиоди

Източник: greentech.bg

Многофункционалните спортни игрища често са терени, нашарени от най-различни цветове линии. Шарената маркировка може да бъде объркваща както за зрителите, така и за играчите. Затова подовата настилка GlassFloor от немската компания ASB използва светодиоди, вградени в пода, за да показва маркировъчните линии, обозначаващи терените за различни спортове на едно игрище. Всички става с натискане на бутон.

ASB GlassFloor има алуминиева рамка, която поддържа повърхността от стъкло, под която са разположени множество светодиоди. Тъй като подът е програмируем, това означава, че собствениците на тази арена не трябва да пребоядисват пода за всеки спорт или да нашарят игрището с няколко различни маркировки. Вместо това бързото завъртане а един превключвател кара терена да „се промени“ за всеки отделен спорт, което спестява време и пари.

За да пресъздаде усещането за типичния под в спортните зали, повърхността е покрита с керамични точки. Стъклото е обработено за лека грапавост, която всъщност цели да разсее LED светлината, намалявайки отблясъците, за да е удобно за спортистите. Системата също така е подходяща за вътрешна и външна употреба.

Освен за маркировка за спортни мероприятия ASB GlassFloor може да показва сравнителни таблици и реклами – диретно на пода. Това може да открие нови възможности за доходи на ниво професионални спортове. Всъщност цялата повърхност на пода може да се превърне в един огромен екран, показващ реклама.

Освен за спортни мероприятия разработката на ASB GlassFloor може да се използва като интелигентна настилки в сградите, за да насочва хората от бюрото за информация до желаното от тях място.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: