pixel

Дифузионно отворени дървени строителни панели за устойчиви проекти

Elka-Holzwerke

Логистичният кампус на Weleda в Швабиш Гмюнд има за цел да постави нови стандарти в устойчивото строителство – за целта са използвани и дървените строителни панели „esb“ на Elka-Holzwerke. Те се състоят предимно от местна смърчова дървесина с ниско съдържание на ЛОС и обещават много добър, неутрален по отношение на миризмите вътрешен климат.

Новият логистичен кампус на Weleda в Швебиш Гмюнд бележи значителна стъпка към бъдещето на компанията, която, като лидер на световния пазар, произвежда сертифицирана натурална козметика и антропософски лекарства с активни съставки от природата.

Строителният проект набляга на устойчивостта в икономическо, екологично и социално отношение. Особен акцент се поставя върху грижовното отношение към природата чрез използване на естествени материали като дърво и трамбована пръст. Индустриалната площадка е предназначена да служи като модел за устойчиво строителство и да насърчава биоразнообразието с естествени външни съоръжения.

Elka-Holzwerke

2000 м² плоскости “esb” за вътрешни стени

За облицовката на вътрешните стени Holzbau Amann използва почти 2 000 m² панели „esb“ от Elka-Holzwerke в Райнланд-Пфалц. Панелите са използвани не само за логистичната зона, но и за видимата облицовка на офисите. „Esb“ може много добре да използва предимствата на шлайфаната повърхност, свежата смърчова дървесина и дифузионната отвореност и да допринесе за здравословен климат в помещението.

Високата точност на размерите на строителните плоскости се доказа и при петметровите прозорци, които се изпълниха прецизно с „esb“. Благодарение на форматите на панелите с размери до 5,20 x 2,06 м дори големи площи са облицовани за кратко време с малко работна ръка. Завършването на проекта предстои, като всички сгради трябва да бъдат обитавани до пролетта на 2024 г.

Снимки: Elka-Holzwerke

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: