Завършването на АМ „Тракия“ изостава

тракия

Източник: fakti.bg

Пусковият срок на магистрала „Тракия“ – 31 май няма да бъде спазен, заяви вицепремиерът и служебен министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева след инспекция на участъка от аутобана от Зимница до Карнобат, предаде БНР.

Изпълнителят на обекта е поискал договорът да бъде удължен до началото на август. От министерство на регионалното развитие и благоустройството ще настояват крайният срок де е 30 юни. Според Захариева оцени извършената работа през последните 20 дни като недостатъчна.

Наистина е по-добра ситуацията, но пак казвам, трябва да бъде още повече и основно в доставката на инертни материали. Там е разковничето в момента. Аз казах до началото на активния летен сезон тя трябва да бъде открита и абсолютно е възможно това при добра организация на работа, настоя Захариева.

Председателят на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров заяви, че е невъзможно срокът за изпълнение да бъде удължен с два месеца.

Което те са внесли е удължаване на срока с 60 дни, т.е. от 31 май до реално 1 август е тяхното искане. Ние това което сме признали, като безусловно е 30 юни. За нас е недопустимо по-голямо удължаване, каза Лазаров.

Представителят на фирмата изпълнител инж. Иван Иванов обясни, че в момента се работи активно по цялото трасе с изключение на един наводнен участък. Що се отнася до крайният срок той заяви, че е възможно той да бъде 30 юни, но:

Не говоря за компромиси, а за реалности. Има време, когато може да се работи и време, когато не може. Това, което има да се прави в момента, е свързано с времето – не може да се полага асфалт или циментова стабилизация извън технологичната програма, която позволява това да се случи, отбеляза Иванов.

Министърът на транспорта Кристиян Кръстев, който също инспектира строителството на магистралата, заяви, че като управляващ орган министерството е направило необходимата организация и няма причина срокът 30 юни де не бъде спазен.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: