pixel

Турция няма да строи ТЕЦ край Резово

топлоелектрическа централа

Източник: 24chasa.bg

Турция няма да строи топлоелектрическа централа в град Инеада в граничещия с България окръг Къркларели, съобщи БНР.

Анкара вече се отказа от планове за строеж на трета атомна електрическа централа в района.

Днес депутатът от опозиционната Народнорепубликанска партия Тургут Дибек съобщи, че турското Министерство на околната среда и градоустройството е отхвърлило предложения от турска фирма проект за построяване на ТЕЦ в Инеада.

Проектът е бил отхвърлен като несъстоятелен в сряда на заседание на бюджетната комисия на парламента, в присъствието на министъра на околната среда и градоустройството.

Село Бегендик в близост до курортния град Инеада, край което фирмата възнамеряваше да строи топлоцентралата, се намира срещу българското гранично село Резово. Проектът предизвика протести и от турска, и от българска страна, тъй като реализацията му заплашва развитието на туризма от двете страни на границата.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: