pixel

Най-лошата година за строителството в Италия

италия

Източник: fakti.bg

Италия преживява най-лошата година в областта на строителството. Спадът в продажбите на жилища с 26% за разглеждания период също се отрази негативно върху строителния бранш.

От началото на финансовата криза през 2008 г. секторът е загубил почти 900 000 работни места се посочва в доклад на Асоциацията на строителите ANCE. Това е почти колкото населението на Палермо. Над 11 000 са фалиралите строителни компании за последните пет години.

„Това е най-продължителната и силна криза в историята на страната. Ние достигнахме дъното” се посочва в доклада на ANCE. В него не може да се прочете нищо обнадеждаващо. Прогнозите са, че секторът ще се свие с още 5.6% до края на годината. А продажбите на жилища от началото на кризата са се понижили двойно като са достигнали нива от 80-тегодинина миналия век.

Още през февруари италианските строители привлякоха вниманието върху себе си като протестираха по един необичаен начин в „Деня на гнева”.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: