pixel

Правим база със строителни проекти

строителни проекти

Източник: trud.bg

България ще създаде библиотека от готови строителни проекти, които да се използват от компаниите в бранша. Това съобщи министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов на конференция в американското посолство.

По думите му, в регистъра ще се включат проекти на обществено значими обекти. Така когато се търси строител, той ще може да вземе проект а направо и да почне строителство.

„През последните години строителната индустрия не се намира в много добро положение. Именно тук е и моята роля – да подобря условията“, обясни Данов.

Според министъра основната причина за лошото състояние на строителството е утвърджаващата проектите администрация, която увеличава много срока за изпълнение на обектите.

Данов обясни, че се готвят промени в Закона за обществените поръчки, които да гарантират равни условия на малките фирми при участието в търгове.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: