pixel

Магистрала „Тракия” ще бъде открита в началото на юли

магистрала тракия

Източник: 24chasa.bg

„Автомагистрала „Тракия“ ще бъде завършена на 30 юни. След това започва комисията за издаването на акт 15, а веднага след това и държавната приемателна комисия. Надявам се в най-скоро време, както е по договора, да бъде приключена, така че в началото на юли всички да можем да се движим по нея“, каза инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“, пред БНР.

Той допълни, че в началото на юли магистрала „Тракия“ ще бъде пусната, въпреки че обкръжаващата инфраструктура не е готова, защото тя не е инициатива на държавата, а на частния бизнес.

„В този участък се явяват някъде около 200 км път, в който наистина няма да има възможност да се спре, да се почине. Точно поради тази причина ние направихме открита процедура за доставка и обслужване на химически тоалетни, които ще сложим на 22 места“.

Инж. Лазаров каза, че има забавяне по два лота на автомагистрала „Марица“. „Хубавата новина е, че двамата строители реално започнаха по-съществени дейности по строителството. Има възможност при добра организация да се навакса и да се работи на няколко фронта“, допълни Лазаров.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: