pixel

Започва изграждането на проекта Икономическа зона София – Божурище

Икономическа зона

Източник: 24chasa.bg

На официална церемония днес бе поставено началото на изграждането на проекта Икономическа зона София – Божурище. На събитието присъстваха президентът Росен Плевнелиев, министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Имаме партньорство с инвеститор, който подходи много внимателно, и избра България, каза Плевнелиев на първата копка на зоната.

В политиката, ако има последователност, нещата ще се случват. Индустриалният парк ще разкрие нови работни места, заяви пък министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

За да се направи първа копка на такъв проект, са нужни усилията на много хора, категоричен бе кметът на София Йорданка Фандъкова.

В новата икономическа зона германска компания ще изгради ново предприятие и развоен център за обслужване и управление на климатични инсталации за автомобили. Стойността на инвестицията е 42.5 млн. лева. Икономическата зона София – Божурище е проект на „Национална компания индустриални зони“. Началото му е поставено през септември 2010 г. , когато дружеството закупи терен от 1 914 000 кв. м от община Божурище. Това е най-големият проект за нова икономическа зона в България през последните години.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: