pixel

Подводен хотел на Малдивите ще предлага релаксация сред морския живот

хотел

Източник: greentech.bg

Полската компания за дълбоководен инженеринг и архитектура Deep Ocean Technology подписа сделка с Ridgewood Hotels и Suites Pvt. за построяването на футуристичен хотел, половината от който ще е под вода. Той ще се казва „Водният диск“ и ще бъде изграден недалеч от брега на о-в Куредивару на Малдивите.

Хотел „Водният диск“ ще се основава на концепцията за два диска – един под водата и един над водата – по подобие на друг подводен хотел в Дубай. Горната част на конструкцията ще позволи на гостите да се възползват от всички удоволствия, които може да им предложи местният климат. Долният, потопен под водата диск ще предлага възможност за релаксация сред морския живот на Индийския океан.

малдивите

Хотелът ще се намира в непосредствена близост до курорта Зен а о. Куредивару върху атола Нууну. В съобщение до медиите Deep Ocean Technology подчерта популярността на водните и подводните дейностти в региона, пример за които е и Хувафен Фуши – подводен спа център.

Засега от компанията не издумват нито дума за очакваното време на отваряне на новия хотл, нито дори кога възнамеряват да започне строителството. Компанията обаче с готовност съобщи, че предвижда да започне проектирането веднага.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: