pixel

30 млн. лв. за ремонт на инфраструктурата

infrastruktura

Над 30 милиона лева са необходими за възстановяване на инфраструктурата във Варненска област. Това показа проверка на областната администрация след пороя на 19 юни, съобщи БНР.

„Междуведомствена комисия следващата седмица ще даде предписание за язовирите в община Аксаково“, каза капитан Станко Станков, секретар на Щаба за защита на населението.

Язовирната стена, преливникът, е разрушен, водата си върви нормално, реката е в коритото си.

Язовирите над „Ботево“ контролирано се изпускат, предвид очакваните валежи. Там няма опасност за хора и животни.

Долище – по неотложни аварийни работи ще продължат да запълват дупките, да правят улиците проходими и след това ще се прави проект за улиците, за водохващането. Те заявиха, че имат достатъчно техника.

Всички областни и общински комисии работят, навсякъде се чисти и няма опасност за населението, категоричен бе капитан Станков.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: