pixel

Започна реконструкция на закрития басейн „Приморски

БАСЕЙН

Източник: varnautre.bg

През тази седмица започва третият етап от реконструкцията и модернизацията на плувен комплекс „Приморски”. Вече е подготвена строителната площадка на обекта, намиращ се в крайбрежната зона на Варна. За да бъде осигурен достъпът на строителни машини до обекта, са премахнати металните прегради, ограничаващи навлизането на автомобили в Морската градина от входа до басейн „Приморски”. Временната промяна в организацията на движение в района разрешава достъп само за строителната техника. Въпреки липсата на бариери забраната за навлизане на автомобили в Морската градина остава в сила.

Mодернизацията на плувния комплекс включва изграждането на покрит плувен басейн „Приморски” върху площ от 1300 квадратни метра. Новият басейн ще разполага с 6 коридора, дълги по 25 метра, ще има две трибуни, 320 седящи места за зрители и фоайе за правостоящи. Спортното съоръжение ще има съблекални, бани и всички необходими санитарни помещения. Басейнът ще бъде построен за 6 месеца от изпълнителя на строителния обект – сдружение „Аква гарант”. Инвеститор на обекта е община Варна.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: