pixel

Започна обновяването на парковото пространство пред НДК

ndk

Обновяването на парковото пространство пред НДК стартира с ремонт на фонтана и каскадите, съобщава БТА. Те са изградени в началото на 80-те години на миналия век. Ще бъдат поставени  и  предпазни парапети, каквито досега е нямало.

На парково пространство пред НДК, което е с площ 160.62 дка, през годините са извършвани само частични ремонти на отделни елементи, посочват от Столичната община.

Дейностите предвиждат да бъдат частично възстановени или подменени настилките от гранитни плочи, да бъдат подменени ивиците от бял врачански камък с лайсни от бял мрамор, както и да се възстановят и създадат нови участъци с настилки от червен паваж.

Ще бъдат пренаредени всички настилки от червен паваж в детския сектор.

Също така ще бъдат засадени многогодишни и сезонни цветя, ще се подновят дървета и допълнят с нови, за да се изолира паркът от уличния трафик.

Предвижда се изграждане на нови редици жив плет по границата на парка, автоматизирана поливна система и ново парково осветление.

Строители.Бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: