Забраняват строежите в Бургас за два месеца

stroitelstvo

Общинският съвет в Бургас ще трябва да реши за какъв период от време и за кои територии в общината ще бъдат забранени строителните дейности през лятото.

Позовавайки се на Закона за устройство на черноморското крайбрежие, заместник-кметът Красимир Стойчевв предлага в града да се определят два вида територии, за които да важи ограничението, съобщи „Бургас Утре“.

В първата група влизат кв. Сарафово и прилежащата към него местност „Ъгъла”, както и кв. Крайморие заедно неговото землище.

За тези територии забраната за строителство ще важи от 1-ви юли до 15-ти септември 2015 г.

За централна градска част ограничението ще важи за периода 1-ви юли – 1-ви септември. Мярката се отнася за територията, заключена между бул. „Сан Стефано”, бул. „Демокрация”, ул. „Агоп Мелконян”, ул. „Княз Александър Батемберг”, пл. „Царица Йоана”, бул. „Иван Вазов” и ул.”Уилям Гладстон”. Същата забрана важи и за кв. „Възраждане” – територията между ул.”Уилям Гладстон”, бул. „Сан Стефано”, бул. „Мария Луиза” и бул. „Иван Вазов”; к-с. „Лазур”; к-с „Братя Миладинови”; Приморски парк, Парк „Езеро”; Зона Изток – включваща територията между плаж Атанасовска коса и Атанасовско езеро.

Забраната не се отнася за линейни обекти на техническата инфраструктура, обекти от национално и регионално значение.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: