pixel

Ксела България – 19 години на българсия строителен пазар

Ксела

Ксела България ЕООД вече 19 години участва в оформянето на българсия строителен пазар.  Заводи за производство на автоклавен клетъчен бетон в България има в гр. София и гр. Добрич, в тях са произведени над 4 млн.куб.м. блокчета с марката Ytong. Марката Ytong  е представена по целия свят, като само в Европа, заводите за производство на Ytong  са 29 на брой.

Производството на автоклавен клетъчен бетон Ytong е напълно екологично и безотпадно. Основните суровини, от които се произвежда Ytong са вар, цимент, пясък и вода, които са на практика неизчерпаеми в природата.

Поради своите многобройни добри качества блокчета Ytong са подходящи за строителството на жилищни, административни, производствени и селскостопански сгради.

Ytong

Основни предимства на автоклавен клетъчен бетон Ytong:

– Отлична топлоизолация – стена изградена от новия Ytong extrА+ има коефициента на топлопроводност λ=0,09 W/mK изпълнява нормативните изисквания и няма нужда от поставянето на допълнителна изолация;
– Продуктите с марка Ytong имат най-висок клас пожарозащита >2.5 h;
– Ниско обемно тегло – Ytong е най-лекият зидарски материал предлаган на българския строителен пазар;
– Лесна обработваемост;
– Точни размери;
– Екологичност – Ytong се произвежда от напълно естествени суровини;
– Паропропускливост – стените от Ytong „дишат” т.е. излишните водни пари свободно преминават през тях навън без да се натрупват;

Multipor

От 2012 г. в завода на фирмата в гр. Добрич започва производството на напълно нов за българския строоителн пазар топлоизолационен продукт – минералните плочи Multipor. Уникалното при Multipor е комбинацията от неговата твърда структура, пожароустойчивост и паропропускливост .Това прави материалът конкурентоспособен на класическите топлоизолационни материали (EPS, XPS, минерална вата), но без да притежава техните недостатъци. Освен допълнителна топлоизолация (коефициент на топлопроводност λизч=0,045W/mK) Multipor осигурява здравословен микроклимат чрез способността си да „диша”, което спомага за предотвратяване появата на мухъл в помещенията. За разлика от масово използваните топлозиолации, Multipor не се въпламенява и не отделя вредни за човека и околната среда газове, не променя с времето своите технически характеристики и не се нуждае от последващо саниране. Новият материал се предлага  във вид на плочи с размери 600х500 mm и дебелини от 75 до 200 mm. Отличните му топлотехнически и конструктивни качества го правят подходящ за външни и вътрешни топлоизолации. Лесното му поставяне, ниско обемно тегло (между 100 и 115 kg/m³) и минималната последваща поддръжка го прави изключително подходящ за изолация на тавани на подземни помещения и гаражи. Multipor е отлична алтернатива на класическите топлоизолационни материали при изграждане на многослойни топлоизолационни системи – при саниране на стари сгради или при новостроящи се нискоенергийни къщи.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: