pixel

Преговори за подводен музей в Бургас

Бургас

Източник: novinar.bg

Подводен музей може да привлича любителите на изкуството в Бургас от следващото лято. Идеята е статуи на местни скулптори да бъдат потопени във водите на Черно море, съобщи главният архитект на община Бургас Весела Илиева.

Проектът за атрактивното водно изложение все още не е готов, но вече се водят преговори за реализацията му. Илиева уточни, че са направени и проучвания, които ще покажат как биха могли да бъдат поставени скулптурите, така че да се виждат както от гмуркачите, така и хората на сушата.

Подводният музей ще бъде част от атракциите по проекта за мостика и ще се намира близо до ниската плоча на съоръжението.

Главният архитект обясни, че конструкцията ще бъде обособена като пристан, от който ще тръгва водният рейс за остров Света Анастасия и други малки лодки.

Ще има и специално място, от което любителите на изкуството ще могат да се гмуркат към галерията. За да бъде напълно подготвено за новостите, минипристанището ще бъде добре разчистено от останките на стария дървен мост, стоял на мястото преди настоящия.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: