pixel

Община Видин строи незаконен басейн върху крепостна стена

незаконен строеж

Община Видин е започнала незаконно строителство на басейн върху крепостната стена до замъка „Баба Вида“, където се намира градският плаж. В петък обаче строежът е бил спрян след проверка на комисия от областната управа, а материалите са изпратени в РДНСК.
Крепостната стена е публична държавна собственост и общината е започнала строителството, без да има каквото и да е разрешение да ползва държавния терен и да строи върху него, научи „24 часа“. От кметството отказаха коментар, но за часове в петък излятият бетон бе затрупан с пясък, а строителната техника бе прибрана.

Мястото на басейна предизвика негативни реакции още преди седмица, когато стартира градежът върху терасата до „Баба Вида“. Според видинчани, разполагането му на видно място на по-малко от десет метра от замъка не е приемливо.

Басейнът се прави от великотърновска фирма със средства от общинския бюджет и трябваше да е с размери 8.55 м дължина, 5.00 м ширина и 1.20 м дълбочина. Най-вероятно от кметството ще потърсят друго място, което да е общинска собственост и да не е в колизия с историческия паметник.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: