pixel

Магистрала Русе-Велико Търново ще е готова до 2020 г.

magistrala

Магистралата Русе-Велико Търново ще е готова до 2020 г. Според министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова това е напълно реален срок, ако има осигурено финансиране, информира bTV.

Целта на магистралата е да облекчи трафика по пътя от Русе през Бяла до Велико Търново. В момента трасето е изключително натоварено. В по-голямата си част пътят е двулентов, а по него ежедневно минават по 1000 тежкотоварни камиона. Само за последната година между Русе и Бяла са регистрирани над 220 инцидента с 9 убити и 51 ранени.

От регионалното министерство планират още тази година да започне идейното проектиране на бъдещата магистрала. Процедурите трябва да приключат до 2016 г., за да може от 2017-а да стартира самото строителство. Междувременно пътната агенция е натоварена да се погрижи за най-проблемните места.

„Приоритетно около Бяла, където е най-тежкият участък и жертви се дават всеки месец, по-скоро обмисляме мерки за неговото обезопасяване допълнително , защото там трябва да фокусираме усилията си и като ремонтни дейности, и като обезопасителни дейности“, коментира Лиляна Павлова в Русе.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: