pixel

Забрана на строителството по черноморските курорти

черноморие

Източник: cross.bg

Строителството в курортите „Златни пясъци“, „Св. св. Константин и Елена“, „Чайка“ и в местността „Прибой“ ще бъде забранено до 1 октомври. Заповедта, подписана от изпълняващия длъжността кмет на Варна доц. Христо Бозов, ще влезе в сила от 15 май.

Той коментира, че разчита на консенсус и единно становище по отношение на достъпа на коли в Морската градина, което е възложено на работна група. В нея са включени представители на администрацията, природозащитници и собственици на имоти в парка. Обществена дискусия ще има и по отношение на палатковия лагер пред общината.

Започнало пролетното почистване на града. То ще продължи до 22 април, съобщи още доц. Бозов. От районните администрации ще раздават чували и ръкавици на всички, които желаят да се включат. Дата за извозване на едрогабаритни отпадъци не е обявена. Това ще става по време на цялата кампания. Миналата година в акцията са участвали около 6 хиляди души. Извозени са 750 тона боклук.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: