pixel

Собствениците на тютюневия склад внесоха жалба в съда

tutenev-sklad

Собствениците на фирмата, която стопанисва полуразрушения тютюнев склад в Пловдив, в поредно писмо до медиите съобщават, че са внесли жалба в съда. Те настояват магистратите да дадат отговор на въпроса дали сградата на улица „Одрин” 8 е паметник на културата или не и как трябва да бъде третирана, предаде БНР.

Намерението си да търсят съдебна намеса в разрешаването на казуса, собствениците на бутнатия тютюнев склад, обясняват с факта, че до момента, не са получили от Министерството на културата официален документ, който да доказва, че постройката на улица „Одрин“ 8 е паметник на културата.

От фирмата за пореден път уверяват, че документът, с който разполагат, по категоричен начин доказва, че складът не е такъв.

Изразяват също недоумение от липсата на каквито и да било усилия да се преодолее забъркания хаос – информационен, документален и административно-процесуален, като припомнят също, че събарянето на склада временно е спряно, предвид разпореждането на прокуратурата.

Собствениците предупреждават, че има опасност от самосрутване на сградата.

Миналата седмица в писмо до медиите от фирмата съобщиха, че проектът им предвижда запазване на фасадата на сградата на тютюнев склад.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: