Събарят незаконни вили в община Царево

tzarevo

В Царево стартира процедура по премахване на незаконни сгради на територията на морската община, съобщиха от кметството. Община Царево не толерира незаконното строителство, отбелязват оттам.

Акцията по премахване на незаконни сгради е стартирала в понеделник край Ахтопол. Предприети са действия по разрушаване и на други незаконни обекти на територията на общината, уточняват от местната управа.

Първи на прицел са взети постройки в местността Айроди край Ахтопол. По непотвърдена информация вчера багерите са съборили вила на ексдиректора на Киноцентър „Бояна“ Евгений Михайлов, съобщава topnovini.bg.

Преди време сайтът „Биволъ“ показа документи, според които се вижда, че режисьорът, заедно с бившата съпруга на Соломон Паси – Бинка, и продуцента Александър Методиев пускат молба до тогавашния кмет на Царево Петко Арнаудов да бъде допусната процедура по изработване на подробен устройствен план и промяна на предназначението на земя на имот в местността Айроди по реда на Закона за устройство на територията и Закона за ползване на земеделските земи. Желанието на тримата е да строят индивидуални вилни сгради.

Мястото се намира в защитената местност „Устието на река Велека“ на територията на Природен парк Странджа и там не може да се строи. Молбата е разгледана експресно три дни по-късно от Общинския експертен съвет по устройство на територията, който решава да допусне строежите в защитената местност. Няколко дни след решението кметът подписва разрешение за проектиране на ПУП и промяна на предназначението на земята.

Сега има влязло решение на съда за събарянето на незаконни постройки и Община Царево действа съобразно него, казаха от морското кметство. Оттам съобщиха, че са предприети действия по разрушаване и на други незаконни обекти на територията на общината.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: