pixel

Почти 2000 договора за саниране на блокове в страната

sanirane

За тази година са сключени почти 2000 договора за саниране на блокове в цялата страна. Това обяви зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков пред БНТ. Интересът ще е още по-голям, тъй като регистрираните сдружения на собственици са над 2500.

Общините планират да завършат санирането на над 1200 блока до края на годината, а по статистика на общинските администрации трябва да бъдат рехабилитирани малко над тази бройка. Зам.-министър Нанков още заяви, че 50+1 от собствениците трябва да бъдат съгласни при остъкляване, понеже те могат да бъдат засегнати пряко при подобен такъв ремонт. След съгласието на живущите в сградата, всички законови норми, свързани със строителството, трябва да бъдат спазени.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: