pixel

Втора международна конференция по фасаден инженеринг в София

ЕТЕМ

За пореден път ЕТЕМ е организатор на втората международна конференция за фасаден инженеринг, която ще се проведе на 12 октомври от 9 ч. в София, а мястото е Sofia Event Center в Paradise Mall.
Партньори на събитието са фирмите Agrob Buchtal, Akzo Nobel, CCS и Elval Colour.

Лектори на форума са проф. Улрих Кнаак, инж. Даниел Пфанер и арх. Абдулмаджид Каранух.

Проф. Кнаак е преподавател по Проектиране на конструкции в ТУ Delft- Холандия, а от 2009 г. е декан на катедра Технология на строителството. Той е организатор на множество интердисциплинарни проектантски уъркшопи и симпозиуми на теми като Фасади, високи и сложни сгради. Паралелно с това е преподавател по Проектиране и Конструкции в Detmolder Schule für Architektur und Innenarchitektur at the Hochschule OWL  в Германия и декан на съответния факултет от 2011. Автор е на много книги, статии и лекции.

Даниел Пфанер е партньор/изпълнителен директор, както и ръководител на отдел Фасаден дизайн в Bollinger + Grohman Ingenieure, Германия.  Преди това е бил проектов мениджър в същата компания. Притежава докторска степен от Института по железобетонни конструкции от Ruhr университета в Бохум, Германия и по Строителство на сгради и съоръжения от Техническия Университет в Дормстад.
Работил е за Bilfinger Berger и Philipp Holzmann AG Contracting Company Има дългогодишен стаж като проектов мениджър и тийм тийм лидер в Bilfinger Berger, Bollinger + Grohman. Участвал е като лектор в първата конференция по фасаден инженеринг, организирана от ЕТЕМ през 2011 год.

Арх. Абдулмаджид Каранух е познат на българската публика от организирания от ЕТЕМ симпозиум „Алуминий и стъкло“ през 2012 год. в Сандански. От тази година той е директор на отдел Фасади в Ramboll Group-Middle East, като запазва позицията си на партньор и член на отдел R&D в Лондонския офис на архитектурно бюро Aedas. Той се фокусира във високофункционалното проектиране със специален акцент върху формата, поддържащата структура, обвивката на сградата и връзката между основните елементи и функции на сградата. Участвал е в изграждането на значими обекти в Средния Изток, изучавайки принципите на ислямската архитектура и многообразните й стилове. По-късно се премества в Европа, където дава своя принос в проектирането на различни сгради, където работи с водещи имена като Сантяго Калатрава, Ричард Роджерс, Аруп и много други.

За първи път в България, съвместно с RAMBOLL GROUP като част от конференцията, на 10 и 11 октомври ще се проведе обучение на тема „Фасаден инженеринг- концепции, типове фасади и експлоатационни характеристики, пълен работен цикъл от избора на фасада до изпълнение на обекта“, което ще се води от арх. Абдулмаджид Каранух.

конференция

За контакти:
Мариета Зайкова
Маркетингови комуникации
Тел.: 02 92 19 073
Факс: 02 92 19 160
Моб.: 0894 754 073
e-mail: [email protected]

Източник: ЕТЕМ

Етем България

Oснована през 1971 г. Етем заема бързо лидерските позиции в областта на алуминиевата екструзия и е сред най-обещаващите компании в Югоизточна Европа. С над 40 години опит и присъствие в секторите на проектиране и производство на архитектурни системи и профили с различни индустриални приложения, корпоративната мисия на Етем е да предоставя на своите клиенти продукти и услуги с добавена стойност.

Прочетете също: