pixel

188 сгради кандидатстват за обновяване

обновяване

Източник: trud.bg

Подадените до последната седмица на юни 2013 г. заявления за саниране стигнаха 188, съобщи шефката на дирекция “Жилищна политика” в Министерството на регионалното развитие Десислава Йорданова. От тях предварително одобрение вече са получили 111, а отхвърлени са 15.

След увеличаване на безвъзмездната част от финансирането на 75% се наблюдава повишаване на активността както по подаването на заявления, така и на броя на срещите и консултациите с проектните мениджъри, каза Йорданова.

Най-много са заявленията от София, следвани от Южна България – най-вече Пловдив и Смолян. Активни са и жителите на Варна, Благоевград, Бургас и Хасково, където са подадени между 10 и 13 заявления от всеки град.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: