Oще 5 милиона за военното НДК

Източник: cross.bg

Нови 5,5 млн. ще бъдат отпуснати за ремонта на Военното НДК. Това каза премиерът Бойко Борисов преди началото на днешното заседание на Министерски съвет. Сградата се ремонтира, за да бъдат настанени в нея поделения на софийските съдилища.

Това, което вече е направено, пак ще се ремонтира, защото е протекло, посочи Борисов. Единият корпус е готов и там, където са правили тази зала, почти колкото на НДК, ще бъде преградена наполовина и ще бъдат направени 35 съдебни зали. Тези допълнителни 5,5 млн. лева се дават именно заради това. Става въпрос за идеята да се ремонтира сградата на Военното НДК, така че там да бъдат настанени наказателните съдии и прокурорите от Районния съд в София, каза министърът на правосъдието Диана Ковачева.

По този начин ще се реши проблемът с натовареността, ще има възможност да бъдат назначени повече съдии и също така – ще бъдат направени 35 съдебни зали. Тъй като стартира обществената поръчка, с която ще започне ремонтът на Военното НДК, днес с постановление се дават още 5,5 млн. лева на Министерство на правосъдието, за да може да бъде достигната общата прогнозна стойност от 15 млн. лева за ремонта на Военното НДК.

Други 1 млн. лева ще бъде даден за сградата на бул. „Цар Борис III“. Тези средства ще бъдат добавени към парите за ремонт, тъй като се налага да се поправи покривът на сградата, в която ще се помещава архивът на Софийски районен съд. С тези допълнителни средства изцяло е обезпечен ремонтът на двете сгради и се решава проблемът със Софийски районен съд, посочи Ковачева.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: