Нова информационна система за строителните обекти в столицата

източник: publics.bg

Нова информационна система за строителните обекти в столицата ще облекчи достъпа на гражданите и бизнеса до необходимата им информация.
От пресцентъра на Направление „Архитектура и градоустройство” (НАГ) към ведомството съобщават, че ще бъдат създадени четири вида идентификации за всеки строителен обект в границите на Столична община. Системата е част от проекта за изграждане на електронен регистър на архитектурната документация и е на стойност 403 430 лева. Той се финансира от кохезионнте фондове на ЕС по ОП „Административен капацитет”.
Планира се всеки обект да има кадастрална, регулационна идентификация, както и по административен адрес. Ще се поддържа и регистър по описание в папките на архитектурния архив.
Информацията ще бъде архивирана и в електронен вариант, а обектите, съдържащи цялата необходима информация ще бъдат включени в базата данни, съобщават от ГИС-София – фирмата изпълнител на архитектурата й.
Всеки заинтересован ще има възможността да се информира, като папките в архива ще бъдат лесно достъпни за гражданите.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: