pixel

Набират строители за метрото до „Младост 4”

„Метрополитен” обяви  обществена поръчка за проектиране и строителство на метрото от „Младост 1” до „Младост 4” в петък. Инж. Стоян Братоев съобщи, че трасето ще бъде разделено на две части – от „Младост 1” до магазин „Хит” и оттам до Бизнес парк София”.
Метростанциите ще бъдат 3, а дължината на трасето ще е 2620 м.. Участъкът ще е изцяло подземен, като има условие да не се затваря напълно движението по бул. „Александър Малинов”.

Крайният срок за приемане на документи за участие е 02.11.2012г. до 12 часа. Предвижда се строежа на участъка до Бизнес парка да бъде довършен до 2 години. Следващия месец се очаква да стартира и строежът на отсечката от „Цариградско шосе” до летището.

„София кандидатства за европари за строежа на третия лъч от „Овча купел” през центъра до бул. „Ботевградско шосе”, припомни Братоев. Трасето ще е с дължина 16.5 км, а станциите  ще са 19. Планува се до пролетта на 2013 г. идейният проект да бъде готов и след това ще се работи по прогнозната стойност на строителството. Очакванията са третият лъч да бъде пуснат през 2018 г.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: