pixel

Строителството през 2013 година – перспективи и предизвикателства

Камара на Строителите в България и в-к „Строител” организират дискусионен форум на тема „Строителството през 2013 година – перспективи и предизвикателства”, който ще се проведе на 19 септември 2012 г. , 12,00 часа в зала „Роял”, хотел „Шератон”, София.

Това е втората национална среща-дискусия, която цели да събере на едно място ключови фигури от държавните институции, общинските администрации и бизнеса с цел създаване на градивен диалог по проблемите на бранша, перспективите и възможностите през новата 2013 година, както и очакваните трудности и проблеми, преодоляването на които може да се търси с обединени усилия.

Основните теми на форума са:
– възможностите за работа пред строителния бранш – големите проекти по оперативните програми в сферата на транспорта, околната среда, регионалното развитие за 2013-та и необходимостта от подготовка за новия програмен период (2014-2020)
– ЗОП  – възможност за прозрачни процедури и търгове, гарантиране на честно състезание и конкурентна среда;
–  подобряване на диалога между институциите, общините и  бизнеса.

За специални гости и дискусионни партньори на събитието са поканени:
–       г-жа Лиляна Павлова – министър на регионалното развитие и благоустройството;
–       г-н Томислав Дончев – министър по усвояване на еврофондовете;
–       г-н Ивайло Московски – министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията;
–       г-жа Нона Караджова – министър на околната среда и водите;
–       г-н Делян Добрев – министър на икономиката;
–       инж. Лазар Лазаров – председател на УС на АПИ
–       г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на София
–       инж. Стоян Братоев – изп. директор на „Метрополитен“ ЕАД

Очаква се  в дискусията да вземат участие общо над 100 представители на централната и местна власт, както и на водещи строителни фирми.

Информация за участие във форума можете да намерите тук

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: