pixel

Бетон падна върху пътничка на автогара

Автогара Запад

Източник: 24chasa.bg

Блок бетон се отчупи от масивните навеси на Автогара Запад в Бургас и едва не уби пътничка. Василка Янева се отърва на косъм, докато вървяла към микробуса за Русокастро, където живее.

„Главата ми беше в кръв, не съм на себе си от болка и кошмари“, шокирана е още Василка Янева. Парчето от масивната конструкция на навесите по секторите за автобусите, с които стотици тръгват към много села и градове в страната, се изсипало изведнъж върху главата на Василка Янева.

Жената вчера дошла на работа в Бургас. В 15:15 часа отишла на автогарата, за да се качи на микробуса, за да пътува към селото. Вървяла по тротоара, непосредствено до подлеза към сектор 8. Тогава изведнъж от над 4 метра височина се срутило солидното парче бетон. То се разбило в главата и тялото на пътничката и се разпръснало на хиляди парченца, част от тях още стоят на автогарата.

„Главата ми беше в кръв, бях в шок, изпитвах болка, но мислех, че ще отмине. Пътниците и шофьорите, които бяха наоколо ми помогнаха да избърша кръвта и да се изправя. Отказах да извикат Бърза помощ, защото не можех да разбера дали съм тежко ранена или просто това беше моментната болка от удара“, разказа пред Флагман.бг шокираната Василка Янева.

Прибрала се в Русоктастро, но през нощта болките не утихнали.„Боли ме цялата глава горе на темето, врата ми сякаш е набит в тялото. Имам охлузвания по ръцете и краката. Непрекъснато ме преследват кошмари“, каза тя.

Жената работи като касиерка в училището в селото. Днес не може да се съвземе от ужаса и веднага след работа отиде на преглед при лекар.

Василка си ляла куршум, според поверията – той се разбил на парченца. Днес тя потърси и лекарска помощ, защото болките в главата и крайниците се засилили.

„Дано да нямам сериозни увреждания, ще мина през скенер, но ще обмисля дали да не предявя претенции към собственика на автогарата – общинска фирма „Бургас бус“, каза Янева.

Автогара Запад има крайно неугледен вид. Пътници се възмущават, че докато й бъде направен ремонт, може да се случи друго нещастие. Оживената автогара не е ремонтирана от години, знаят бургазлии.

Очаква се тази пролет да бъде направен ремонт на навесите. „Дотогава обаче не може хората тук да са в опасност, следващият път може някой да бъде убит“, коментират възмутени.

„Инцидентът е изключително неприятен. Мазилката се е срутила, след като дълго време температурите са били ниски и там замръзва, а после като отпусне времето и парчетата падат. Разпоредил съм да се направи проверка на всички навеси и където има опасни зони – те да бъдат съборени, за да няма опасност за хората“, каза шефът на „Бургас бус“ Петко Драгнев. Той заяви, че миналата година е бил направен ремонт на подходите към автогарата, в момента започва реконструкцията на помещенията вътре в сградата. „През пролетта, когато се стопли времето ще направим ремонт и на секторите. Той ще бъде с наши средства, защото гарата е за автобусите за извънградски превоз и не попада в проекта за интегриран градски транспорт“, добави още Петко Драгнев.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: