pixel

Сезират прокуратурата за плажа „Корал

лиляна павлова

Източник: 24chasa.bg

Прокуратурата ще бъде сезирана за застрояването на плажа „Корал“. Може да има къмпинг, но той трябва да отговаря на закона. Това заяви пред Нова телевизия министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Неслучайно направих предложения за законови промени, за да бъде прекратено безразборното строителство. Периодът, в който Черноморието ни се превърна в бетон, е до 2008-2009 г. Не искаме това да е нашето Черноморие. Тук трябва да понесат отговорността общинските съвети и кметовете, които са вземали решенията за застрояване, без да се съобразяват със закона. Трябва да защитим малкото останало зелено по морето, добави тя.

Тази година ще пуснем в експлоатация връзката между Околовръстното и АМ Хемус, Лот 1 на АМ Струма, през март месец ще започнем и Лот 2 от Дупница до Благоевград. Продължаваме строителството и на АМ Марица, пътят Подкова-Кърджали, Шумен-Карнобат. Трилентов ще бъде направен пътят Русе-Шумен. Критикуват ни, че асфалт не се яде, но с лоши пътища няма да имаме нито инвестиции, нито сигурност при придвижване, каза още строителният министър.

Преди всички и след всички избори, каза още Павлова, темата с изборните списъци е една удобна дъвка и удобно оправдание. Съгласно българската Конституция всеки български гражданин има право на глас по всяко време независимо къде се намира по света, уточни тя. Когато дойде време за избори, ГРАО има техническата задача да принтира списъка с избирателите, които са навършили 18-годишна възраст, които са български граждани и не са се отказали от това гражданство, които не са отписани от списъците поради наличие на смъртен акт и които не са под запрещение.

И никой няма право никого да изтрива от този списък по никакъв повод. Системата е защитена по начин, по който докато няма смъртен акт, никой не може да бъде изтрит. Тя отново напомни, че с приемането на новата Конституция от 1993 г. избраният начин за формиране на избирателните списъци е този и не трябва се правят спекулации с несъществуващи в тази Конституция изисквания за избирателните списъци.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: