pixel

Влагаме 68 млн. в газовата връзка със Сърбия

gazova vruzka

Над 68 млн. лева ще струва изграждането на газовата връзка между България и Сърбия на наша територия, показват предварителните разчети на министерството на икономиката.

Самото строителство ще струва 67,7 млн., надзорът – 300 хил., а консултантските услуги – 200 хил. Изграждането на връзката ще бъде съфинансирано с пари от оперативна програма „Конкурентоспособност“ за изтеклия програмен период и за бъдещия до 2020 г.

По план съоръжението трябва за работи до края на 2017 г. и ще даде възможност на България да има още един алтернативен маршрут на руски газ.

Сръбската връзка е третата за България, финансирана с евросредства. С три години вече закъснява изграждането на българо-румънската газова връзка, както и на тази с Гърция. Причината са спорове със съседните страни.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: