pixel

Вертикална гора расте в екстериора на сграда в Китай

vertikalna gora

Първите сгради от типа Вертикална гора на италианския архитект Стефано Боери се строят в китайския град Нандзън. Трябва да са готови догодина, като така ще последват вече реализираните в Милано и Лозана. Както и в проектите в двата европейски града Боери е заложил на различни видове растителност. В Нандзън 600 по-големи дървета, 500 със среден размер от 23 местни вида и още 2500 корена растителност ще покрият площ от 6000 кв. м по фасадите на небостъргачите, предвижда италианецът.

vertikalna gora

Изчислено е, че всичко това ще редуцира годишното производство на въглероден двуокис с 25 кг, а дневно ще произвежда около 60 кг кислород. Едната кула ще е висока 200 м, а връхната й част ще завършва с корона от зеленина, съобща 24chasa.bg. В нея от 8-ия до 35-ия етаж ще има офиси, но също музей, школа, а пространството на покрива ще е за частен клуб. Втората кула ще е висока 108 м и в него ще се разположи хотел от веригата Hyatt с 247 стаи с различни размери. Последният етаж ще е да басейн. Общата основа на двете сгради ще е с височина 20 м и в нея ще има магазини и други обществени пространства.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: