pixel

Нов протест пред столична община срещу презастрояването

protest zastroivane

Живущи от „Младост“, „Дружба“ и други квартали на столицата протестираха пред Столичната община против незаконосъобразното застрояване в София. На протеста участваха около трийсетина души, издигнали плакат: „Госпожо Фандъкова, архитект Здравков, какво означава концепцията ви София зелен град?“.

На други плакати пък гражданите заявяват желанието си за местен референдум в „Младост“ на 26 март, когато всъщност са предсрочните парламентарни избори. .
Те поискаха да бъдат допуснати на заседанието на Общинския съвет, както и исканията им да бъдат вкарани като точка от дневния ред.
Друг проблем за разрешаване е затворената от строителен обект пешеходна алея в кв. „Дружба 2”, за която имаше протести.
Гражданите искат да се спре и решението за 30% сеч в Борисовата градина, предаде News.bg.
Иван Христов, който живее в „Младост“ 1, посочи, че има информация за 30% санитарна сеч на дървета. Всяко трето дърво ще бъде унищожено, предупреди той и запита как разбраха, че тези дървета са болни.
Протестиращите обвързаха проблема със застрояването и с последните аварии на столичното парно. Според тях инфраструктурата започва да не издържа на прекомерното застрояване.
Протестиращата Марияна Кръстева коментира, че са били изолирани в отделна стая да наблюдават заседанието през монитор, без да могат да представят въпросите и да предложат решения.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: