Вдигат минилетище, аквапарк и три голф игрища край Созопол

аква

Източник: standartnews.com

Минилетище и три голф игрища ще бъдат изградени край Созопол. Очаква се те да създадат заетост за десетки хора в района. Минилетището край село Равна гора ще обслужва хеликоптери и малки самолети за туристически полети. Съоръжението е заложено в новия устройствен план на общината, който предстои да бъде приет съвсем скоро. В него е предвидено и изграждането на трите голф комплекса, аквапарк и туристически чифлици. Неколкостотин са работните места, които се очаква да бъдат открити вследствие на реализацията на тези проекти, както и с изграждането на завод за отпадъци, който ще бъде вдигнат край града.

Близо 3000 нови работни места ще бъдат разкрити през следващите три години и в „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“. Работниците ще бъдат заети с проекта за изграждане на нов комплекс за преработка на тежките остатъци от нефта, който трябва да приключи през 2015 г.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: